Interview medewerker geneeskundestudent HuisartsenHulp

Wie ben je?
Ik ben Anna. Ik zit inmiddels in m’n zesde jaar geneeskunde aan de Universiteit Gent, daar ben ik gaan studeren omdat ik na mijn middelbare school niet door de decentrale selectie in Nederland ben gekomen.

Hoelang werk je bij HuisartsenHulp en hoe ben je er terecht gekomen?
Ik heb altijd heel lange zomervakanties, meestal hield ik me bezig met studeren voor herexamens. Naarmate ik ieder jaar minder herexamens had, had ik meer tijd over. Ik ben toen gaan zoeken naar een bijbaantje dat gerelateerd is aan mijn opleiding. Ik ben gaan googelen naar werk voor geneeskundestudenten en HuisartsenHulp was makkelijk gevonden. Solliciteren was eenvoudig en ik had al snel mijn eerste werkplek.

Wat is je ervaring met het werken via HuisartsenHulp?
Ik vind HuisartsenHulp heel prettig om mee te werken. Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je wilt werken, het is een handig systeem. Als je een paar opties via de site aanklikt, koppelt HuisartsenHulp je aan de praktijk. Ik vind het wel fijn, ik hoef dat zelf allemaal niet te regelen en hoef nooit ergens achteraan.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik leg altijd contact met de praktijk voordat ik er kom werken, dan kan ik me voorstellen en leggen ze uit hoe het bij hen allemaal werkt. Ik zorg dat ik rond 7:45, 7:50 op de huisartsenpraktijk ben. Dan start ik op, leg m’n boekje klaar en kijk wat er in de agenda staat. Vanaf 8:00 gaat de telefoon. Ik beantwoord de vragen van de patiënten, maak afspraken en als ik het niet weet dan overleg ik later met de huisarts. Ik bel die mensen dan later terug. Soms staan er patiënten op m’n spreekuur, vaak oren die uitgespoten moeten worden. Rond 10:00 is er koffiepauze en rond 12:30 is er lunch, dan kan er ook met de arts overlegd worden. 17:00 gaat de telefoon uit, sluiten we de boel af en ga ik naar huis. Als je ergens niet uitkomt, is er ook altijd wel iemand die je kan helpen.

Wat maakt je functie zo leuk?
Ik vind het fijn dat dit nuttig en dankbaar werk is. Vroeger heb ik weleens bij een pizzatent gewerkt, dat is wel wat anders. Het leukst is als je via de telefoon mensen direct kunt helpen zonder dat ze nog iets van de arts moeten horen of dat er wat anders geregeld moet worden. Ik vind het ook leuk dat als je ergens langer werkt je een relatie met patiënten kunt opbouwen. Soms laat een arts je interessante dingen zien. Er was bijvoorbeeld een man met een uitgebreid ontstoken oor, de huisarts had gevraagd of ze dat ook aan mij kon laten zien. De huisartsenpraktijk is over het algemeen een gezellige werkplek.

Geneeskundestudent Anna interview
HuisartsenHulp maakt gebruik van cookies om u een betere website te kunnen bieden. Meer informatie en instellingen vind je in privacy settings.
AccepterenCookie-instellingen

GDPR

  • Privacybeleid
  • Functionele cookies
  • Analytisch
  • Marketing

Functionele cookies

Om onze website optimaal te laten werken, maken we gebruik van functionele cookies. Hiermee slaat u uw websitevoorkeuren op, logt u automatisch in op onze website. Het uitzetten van deze essentiële cookies is niet mogelijk.

Analytisch

Met analytische cookies verzamelen we informatie over het gebruik van onze website en zien we welke informatie u nuttig of juist overbodig vindt.

Marketing

Deze cookies meten hoe succesvol onze advertenties zijn.