Ervaringen uit de praktijk

Tim van Bommel heeft zich begin september bij ons aangemeld. Hij heeft zijn bachelor geneeskunde afgerond en wacht op zijn co – schappen die in juni beginnen. In de tussentijd wilde hij graag aan de slag in de zorg. Na zijn aanmelding bij ons hebben wij zijn wensen besproken. Hierna zijn we opzoek gegaan naar een leuke praktijk voor Tim. Tim is op kennismaking gegaan bij huisartsenpraktijk de Zonnebloem. Vanuit zowel Tim als de praktijk was een leuke klik! Hierdoor is er een succesvolle match geweest tussen deze kandidaat en de klant. Tim werkt vanaf oktober tot juni 3 dagen per week als doktersassistent.

Tim zelf zegt het volgende over zijn ervaring als doktersassistent bij de Zonnebloem:Het werk op de praktijk is erg divers. Je helpt bijvoorbeeld veel met de telefoondienst, waarbij patiënten kunnen bellen met allerlei vragen. Ze willen een afspraak maken, medicatie herhalen, hebben praktische vragen etc. Soms zitten er ook spoedgevallen tussen, die je dan goed moet triëren. Heel af en toe moet je zelfs een ambulance bellen. Naast de telefoon heb je vaak intercollegiaal overleg met de huisarts, maar bijvoorbeeld ook met apotheken, ziekenhuizen, thuiszorg etc. Gelukkig zit je niet de hele dag achter de telefoon, je helpt ook met praktische dingen. Dingen die ik mag doen zijn bijvoorbeeld urine onderzoeken, bloeddruk meten, ECG’s maken, injecties zetten etc. Als het rustig is aan de telefoon (wat het vaak niet is haha) kan je helpen met digitale- en briefpost verwerken, documenten inscannen en instrumenten steriliseren. Kortom, het werken op de huisartsenpraktijk is erg divers en het kan soms ook druk zijn. Gelukkig kom je er met een beetje hulp van je collega’s wel doorheen :)”

Luc van de Werken – Bachelor geneeskunde student:

Afgelopen september ben ik begonnen met werken bij HuisartsenHulp en ben ik bij een huisartsenpraktijk in Arnhem geboekt. Ik had nog geen ervaring binnen de huisartsenzorg. De praktijk heeft mij onder de hoeden genomen en op een prettige manier ingewerkt stap voor stap. Als ik een taak onder controle had, kreeg ik een nieuwe aangeleerd. Het werk bevalt mij ontzettend goed. Doordat het een grote praktijk is, valt er iedere dag wel wat te beleven. Desondanks is de omgang met collega’s heel fijn. Zo kan ik altijd mijn vragen stellen aan hen en is er ook ruimte voor een grapje. In deze periode heb ik ook gemerkt dat mijn communicatie vaardigheden erop vooruit zijn gegaan. Zowel naar patiënten als collega’s.

HuisartsenHulp @ Sendi

Maak kennis met Sendi, het platform voor het delen en opvragen van informatie. Met Sendi beschikt u over een effectief communicatiemiddel voor iedereen, terwijl u

Bekijk hier