Bijbaan voor geneeskundestudenten; relevant en goedbetaald

Bij HuisartsenHulp vind jij als student geneeskunde dé bijbaan voor je studie. Flexibel, altijd in de buurt, goedbetaald en vooral de manier om relevante medische ervaring op te doen en nu al je netwerk op te bouwen. Wij hebben goedbetaalde bijbanen bij de ruim 3000 huisartsenpraktijken, huisartsenposten en andere medische instellingen in heel Nederland. Ben jij een bachelor of master geneeskundestudent? Enthousiast en gedreven? Dan leren wij je graag kennen! Tijdens je studie geneeskunde is het niet alleen belangrijk om theoretische kennis op te doen, maar ook om praktische ervaring op te doen in de medische wereld. Een bijbaan als geneeskundestudent is daarom een uitstekende manier om je vaardigheden te ontwikkelen en je cv te versterken.

Voordelen van een bijbaan via HuisartsenHulp

HuisartsenHulp is een platform dat speciaal is ontworpen om studenten geneeskunde te koppelen aan relevante bijbanen in de medische sector. Wij begrijpen dat als student geneeskunde je tijd waardevol is en je behoefte hebt aan flexibele werktijden. Daarom bieden we bijbanen aan die aansluiten op jouw studie en schema. Daarnaast zorgt HuisartsenHulp ervoor dat je terechtkomt in een leerzame werkomgeving waar je waardevolle ervaring opdoet die bijdraagt aan je ontwikkeling als toekomstig arts.

Jouw wensen staan voorop!

HuisartsenHulp heeft voor elke fase tijdens jouw opleiding een passende functie. Ga bijvoorbeeld aan de slag als baliemedewerker, doktersassistent(e) of Junior Triagist. En ben je (bijna) klaar met jouw opleiding? Dan hebben wij verschillende ANIOS-functies voor jou beschikbaar. Bij Huisartsenhulp vind je de ideale combinatie van flexibel werken, persoonlijke aandacht, begeleiding en scholing. Benieuwd wat wij jou kunnen bieden, check hier ons huidige aanbod.

Wil je graag meer lezen over de verschillende functies? Neem dan snel een kijkje op onze FAQ.

Werk naast je studie, coschappen of tijdens wachttijd

HuisartsenHulp biedt studenten geneeskunde medisch relevant werk tijdens de gehele opleiding. Voor losse dagen of korte periodes zoals tijdens een vakantie. En zoek je iets bij één of meerdere locaties voor een langere periode, tijdens je wachttijd? Of een bijbaan die je kunt uitvoeren in de avonden en weekenden naast je coschappen? Ook daarvoor hebben wij voldoende vacatures in ons aanbod. Schrijf je in en je kunt direct via de website en/of app reageren op een vacature. Wil jij een langere tijd aan de slag, heb je specifieke wensen of ben je op zoek naar meer uitdaging in je bijbaan? Vertel het ons tijdens het intakegesprek en wij gaan samen met jou op zoek naar de ideale werkplek.

Werk vanaf eerstejaars tot en met artsenbul

Al vanaf de start van je studie Geneeskunde kun jij je bij ons aanmelden voor een bijbaan in de zorg:

1e jaar Werk in de verzorging en thuiszorg
Vanaf 2e jaar Werk als doktersassistente
Bachelor behaald Volg een extra opleiding tot junior triagist en werk daarna bij een
huisartsenpost bij jou in de buurt
Einde opleiding of artsenbul behaald Werk als praktijkondersteuner of ANIOS bij een huisartsenpraktijk
of huisartsenpost bij jou in de buurt

Ontwikkel je met praktijkervaring

Voordat je jouw bijbaan start, zorgen wij voor voldoende scholing en inwerkmogelijkheden. Via HuisartsenHulp ga je dus altijd goed voorbereid aan het werk! We bespreken graag eerst jouw persoonlijke doelen met je en kijken hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Wil jij vooral triage leren? Of ligt jouw interesse juist bij het leren uitvoeren van medische handelingen? Wij zoeken voor jou de beste plek zodat jij jouw studie kunt aanvullen met praktijkervaring uit je bijbaan. En ben je eenmaal begonnen, dan nemen we regelmatig contact met je op om te bespreken hoe het werk je bevalt en waar jij je nog verder op wilt ontwikkelen. Een bijbaan via HuisartsenHulp is dus niet zomaar een bijbaan, je begint hiermee aan jouw toekomst als medisch professional!

Werk vinden via de website en app

Snel reageren op werk via onze website & app

Via onze website en onze app kan je direct het aanbod van werk inzien en hierop reageren. Daarnaast ontvang je per e-mail, sms of pushberichtjes updates over interessante vacatures. Na het reageren op een vacature ontvang je zo snel mogelijk bericht of je wordt ingezet.

Waar kun je terecht als student geneeskunde?

Als geneeskundestudent zijn er verschillende mogelijkheden voor banen tijdens je studie of wanneer je de studie hebt afgerond. Via HuisartsenHulp heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te solliciteren op vacatures voor doktersassistent of basisarts. Als doktersassistent ondersteun je de huisarts met verschillende taken. Als basisarts, of ANIOS werk je in diverse omgevingen zoals stedelijke ziekenhuizen, landelijke huisartsenpraktijken of gespecialiseerde klinieken

Bekijk de geneeskundestudent vacatures en schrijf je in!

Wil jij ook een relevante bijbaan tijdens jouw studie Geneeskunde? Schrijf je dan in via onze website. Inschrijven is altijd vrijblijvend. Je kunt daarna direct reageren op de openstaande vacatures of eerst een intakegesprek plannen met een van onze medewerkers. Heb je nog vragen? Stel ze dan aan ons via de chat, stuur een e-mail of bel ons op 020-2621020. We horen graag van je!

Veelgestelde vragen over werken als geneeskunde student

Voor medische studenten die op zoek zijn naar praktijkervaring is een functie als doktersassistent een uitstekende keuze. In deze rol ben je niet alleen de spil in het contact met patiënten, maar speel je ook een cruciale rol in de kwaliteit van zorgverlening. Een belangrijk aspect van de functie is de telefonische triage. Als eerste aanspreekpunt beoordeel je de urgentie van de klachten van patiënten. Dit vergt een scherpe medische blik en sterke communicatieve vaardigheden, zodat je op een effectieve en empathische manier informatie verkrijgt en doorgeeft.

Daarnaast krijg je als doktersassistent de kans om een reeks klinische vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen. Zo kun je betrokken zijn bij het houden van eigen spreekuren, waar je taken uitvoert zoals bloeddrukmeting, het toedienen van injecties en het behandelen van kleine wonden. Deze praktische ervaring is van onschatbare waarde, omdat het je in staat stelt om de theorie die je tijdens je studie hebt geleerd toe te passen in een echte medische omgeving.

Met een medische bijbaan doe je waardevolle ervaring op en leer je hoe het is om in een medische omgeving te werken. Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden en leert omgaan met patiënten. Daarnaast leer je samenwerken met andere zorgprofessionals en krijg je inzicht in de organisatie van de zorg.

Als werkzoekende geneeskundestudent wordt er van je verwacht dat je gemotiveerd en leergierig bent. Je hebt een proactieve houding en bent bereid om je handen uit de mouwen te steken. Uiteraard wordt er ook van je verwacht dat je de nodige theoretische kennis hebt en dat je deze kunt toepassen in de praktijk.

Een bijbaan als geneeskundestudent is de perfecte manier om je te ontwikkelen als toekomstig arts. Via HuisartsenHulp solliciteer je eenvoudig op relevante vacatures en start je snel met het opdoen van waardevolle werkervaring. Ben je gemotiveerd en wil je snel aan de slag? Bekijk dan nu onze doktersassistent vacatures of een van de andere vacatures en solliciteer direct!

De ideale medische bijbaan sluit aan bij jouw huidige niveau van medische kennis en geeft je de kans om ervaring op te doen in gebieden die jouw interesse hebben. Bij HuisartsenHulp vind je een positie die aansluit bij jouw ambities. Je kunt bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk ondersteunen als doktersassistent. Een andere optie is het verrichten van triage bij een huisartsenpost. In beide rollen draag je bij aan jouw persoonlijke en professionele groei.

Bij de huisartsenpost wordt van jou als student geneeskunde verwacht dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Je moet snel kunnen schakelen in acute situaties en in staat is om medische informatie effectief te interpreteren en toe te passen. Daarnaast is empathie en het vermogen om onder druk te werken essentieel.

Je kunt al vanaf het eerste jaar van je geneeskundestudie bij HuisartsenHulp terecht voor bijbanen in de zorg. Afhankelijk van het leerjaar en de voltooide stages, variëren de functies van zorg ondersteunend werk tot meer verantwoordelijke rollen waarin medische handelingen vereist zijn. Bekijk jouw mogelijkheden in ons vacatureaanbod.

Je verdiensten als geneeskundestudent variëren afhankelijk van je functie en jouw ervaring. HuisartsenHulp biedt competitieve salarissen die overeenkomen met de verantwoordelijkheden van de functie en jouw niveau van expertise. Wij zorgen ervoor dat jouw werk niet alleen waardevolle ervaring oplevert, maar ook een passende beloning.