Werken als doktersassistent

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven gediplomeerde doktersassistenten of doktersassistenten in opleiding. Op onze website vind je een groot aanbod van invalopdrachten en vacatures voor de doktersassistente. Wij werken landelijk en krijgen dagelijks 10-tallen nieuwe vacatures binnen. Dit kunnen opdrachten zijn  voor één dag, voor een langere periode (bijvoorbeeld wegens zwangerschapsverlof of ziekte) maar ook voor vast werk.

Ben je gepassioneerd over gezondheidszorg en op zoek naar een uitdagende rol binnen de medische sector? De doktersassistent is een cruciale schakel in het zorgproces, waarbij je zowel medische als administratieve taken vervult. Hier vind je alles wat je moet weten over de diverse vacatures en mogelijkheden in dit vakgebied. Hierbij maakt het niet uit of je een ervaren doktersassistent bent, in opleiding, of overweegt de sprong te wagen. Lees verder en ontdek de veelzijdigheid van het zijn van een doktersassistent en de kansen die voor je liggen.

Na aanmelding zullen wij door middel van een Teams-intakegesprek jouw wensen bespreken om vervolgens op zoek te gaan naar een passende werkplek waar jij blij van wordt! Heb jij voorafgaand het intakegesprek al vragen, neem dan snel een kijkje op onze FAQ. Wanneer je als zelfstandig ondernemer gewend bent om te werken, dan is het ook mogelijk om via ons platform werk te zoeken.

Ben jij nog in opleiding tot doktersassistent(e)? Ook dan is het mogelijk om via Huisartsenhulp werk te zoeken. Uiteraard dien jij wel al een huisartsenstage te hebben afgerond. Door als invaldoktersassistent te werken kan jij veel ervaring opdoen en een goed beeld krijgen van welk type huisartsenpraktijk bij jou past. Mocht je bijna afstuderen of het diploma hebben behaald en interesse hebben in een vaste functie, dan kunnen wij jou hierbij helpen. Je kunt bij ons niet terecht voor een stageplek.

Ook hebben wij vacatures beschikbaar voor doktersassistenten bij huisartsenposten. Deze vacatures zijn specifiek voor gediplomeerde doktersassistenten die interesse hebben om te werken in avonden, weekenden en nachten. Ook gediplomeerde triagisten die al werkzaam zijn bij de een huisartsenpost kunnen zich aanmelden voor extra diensten bij diverse huisartsenposten. Debbie (accountmanager Huisartsenposten) komt graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken!

_MG_8878

Medische handelingen van doktersassistenten

De rol van een doktersassistent is veelzijdig. Ze staan niet alleen patiënten te woord, maar voeren ook diverse medische handelingen uit. Denk hierbij aan het meten van de bloeddruk, het toedienen van injecties en het verzorgen van wonden. Ook kunnen ze bloed afnemen, wratten aanstippen en zelfs het oor uitspuiten. Na een chirurgische ingreep zijn het de doktersassistenten die zorg dragen voor het verwijderen van hechtingen. Ze zijn ook getraind in het uitvoeren van urineonderzoeken, het maken van uitstrijkjes en het steriliseren van medische instrumenten. In noodgevallen bieden zij EHBO, zorgend voor de eerste noodzakelijke hulp totdat verdere medische assistentie beschikbaar is.

Administratieve taken van de doktersassistente

Naast medische handelingen heeft de doktersassistent ook een reeks administratieve verantwoordelijkheden. Ze zijn het eerste contactpunt voor patiënten, of dit nu face-to-face is of via de telefoon. Ze beheren de correspondentie van patiënten, zorgen ervoor dat informatiefolders up-to-date zijn en beschikbaar voor patiënten, en plannen de spreekuren in. Herhaalrecepten? Daar zorgen zij ook voor. Verder houden ze de medicijnvoorraad bij en zorgen dat patiëntendossiers nauwgezet en georganiseerd worden onderhouden.

Werk vinden via de website en app

Snel kunnen reageren op vacatures voor doktersassistente? Download onze app.

Wekelijks ontvangen we nieuwe vacatures voor doktersassistentes. Wil je op de hoogte blijven van de meest recente vacatures? Download dan onze app of reageer via onze website. Wil je graag updates ontvangen wanneer er nieuwe opdrachten worden toegevoegd? Dan kun je e-mail, sms of pushberichtjes instellen met interessante updates. Zodra we jouw reactie hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag en zullen we z.s.m bij je terugkomen. 

Hoeveel werk is er te vinden als doktersassistent?

De vraag naar doktersassistenten in Nederland is groeiende. Gezien de essentiële rol die doktersassistenten spelen in de gezondheidszorg, is er een voortdurende behoefte aan deze professionals. Met onze vele doktersassistent vacatures liggen er volop kansen voor als je ervaren doktersassistenten bent of nog een opleiding volgt.

Voordelen van werken als doktersassistent via HuisartsenHulp

Voor werkzoekenden

Openstaande vacatures voor doktersassistent

In onderstaand overzicht vind je het actuele aanbod van de openstaande vaste vacatures voor doktersassistenten. Het aanbod verandert continue, schrijf je daarom in en blijf altijd op de hoogte van de laatste vacatures in jouw buurt. Wanneer je als zelfstandig ondernemer gewend bent om te werken, dan is dat ook mogelijk. Interesse om te reageren op een vaste vacature voor doktersassistente? Meld je snel vrijblijvend aan, wij bespreken graag de procedure, werkwijze en mogelijkheden via een Teams-intakegesprek!

Zzp vacatures voor een doktersassistente

Naast medische handelingen heeft de doktersassistent ook een reeks administratieve verantwoordelijkheden. Ze zijn het eerste contactpunt voor patiënten, of dit nu face-to-face is of via de telefoon. Ze beheren de correspondentie van patiënten, zorgen ervoor dat informatiefolders up-to-date zijn en beschikbaar voor patiënten, en plannen de spreekuren in. Herhaalrecepten? Daar zorgen zij ook voor. Verder houden ze de medicijnvoorraad bij en zorgen dat patiëntendossiers nauwgezet en georganiseerd worden onderhouden.

Vacatures voor flexibel werk als doktersassistente

Flexibiliteit is essentieel in de moderne werkwereld, vooral in de zorg. Daarom bieden we een reeks doktersassistent vacatures aan die perfect zijn voor wanneer je een balans zoekt tussen werk en privé. Zo creëer je voldoende tijd voor je studie en je bijbaan, plan je als ouder rond schooltijden, of profiteer je simpelweg van variatie in werktijden. Onze flexibele vacatures zijn hiervoor ideaal.

Vacatures voor een doktersassistent in opleiding

Werken en leren als doktersassistent is een geweldige manier om je carrière een kickstart te geven. Als je in opleiding bent, profiteer je van onze specifieke doktersassistent vacatures die zijn gericht op jouw unieke behoeften. Je doet niet alleen waardevolle praktijkervaring op, maar je ontdekt ook welk type praktijk het beste bij je past.

Met de continue stroom aan vacatures en het brede scala aan mogelijkheden, is HuisartsenHulp het platform voor elke doktersassistent. Schrijf je in en ontdek de mogelijkheden! 

Kijk ook naar vacatures voor basisarts, student geneeskunde, praktijkmanager of praktijkondersteuner.

Veelgestelde vragen over werken als doktersassistent

Als doktersassistente ben je een sleutelfiguur in de communicatie tussen de patiënt en de huisartsenpraktijk. Je bent verantwoordelijk voor een breed scala aan taken. Dit loopt uiteen van het begroeten van patiënten en het beantwoorden van telefoontjes tot het uitvoeren van kleine medische handelingen zoals het meten van de bloeddruk of het aanstippen van wratten. Bovendien voer je administratieve taken uit, waaronder het beheren van de agenda, het voorbereiden van de spreekkamer en het bijhouden van patiëntendossiers.

Een gediplomeerd doktersassistent combineert medische kennis met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je moet in staat zijn om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, initiatief te nemen en discreet om te gaan met vertrouwelijke informatie. Daarnaast zijn organisatorische vaardigheden en stressbestendigheid van groot belang, gezien de dynamische werkomgeving van een medische praktijk.

Als doktersassistent heb je een breed werkveld. Je kunt aan de slag in huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen en huisartsenposten. De rol biedt flexibiliteit qua locatie en werktijden, met mogelijkheden voor zowel parttime als fulltime werk en ook voor avond- en weekenddiensten.

HuisartsenHulp biedt doktersassistenten in opleiding de kans om praktijkervaring op te doen via invalwerk of tijdelijke opdrachten. Dit stelt je in staat om te leren in een echte werkomgeving en om een netwerk op te bouwen binnen de gezondheidszorg. Bovendien bieden we ondersteuning bij de zoektocht naar een baan die past bij jouw leerdoelen en ambities.