Werken als Medicatie Reviewer

Bij HuisartsenHulp zijn we altijd op zoek naar nieuwe en interessante projecten die waardevolle ervaringen bieden aan onze kandidaten. We zijn dan ook blij om een spannende nieuwe vacature aan te kondigen, speciaal voor geneeskundestudenten: Medicatiereviews!

In samenwerking met Medi po Farma lanceren we dit unieke project in de regio Rotterdam. Het is een geweldige kans voor studenten die zich in de tweede helft van hun tweede bachelorjaar of verder bevinden. Dit project sluit perfect aan bij je studie en biedt een uitdagende, leerzame en zelfstandige ervaring.

Wat houdt het project in?

Als je aan de slag gaat als medicatie reviewer krijg je de kans om echt verschil te maken in de gezondheidszorg. Je gaat namelijk:

  • Gesprekken voeren met patiënten over hun medicatie, hun wensen en doelen. Dit is een prachtige manier om je communicatievaardigheden te verbeteren en meer te leren over patiëntenzorg;
  • Problemen signaleren, zoals onderbehandeling, de effectiviteit van medicatie en mogelijke bijwerkingen. Dit helpt je om kritischer te kijken naar behandelingen en zorgplannen;
  • Interventies voorstellen volgens de nieuwste richtlijnen en deze overzichtelijk documenteren voor de huisarts. Dit geeft je een goed inzicht in de praktische aspecten van medicatiebeheer.

Dit betekent dat alles wat je de afgelopen jaren hebt geleerd, nu in de praktijk kunt brengen. En geen zorgen, we laten je niet aan je lot over! Voordat je aan de slag gaat, krijg je een uitgebreide training en een trainingsmap. Bovendien word je tijdens het hele project begeleid en ondersteund door ons team.

Waarom meedoen?

Dit project biedt niet alleen een geweldige leerervaring, maar het helpt je ook om jezelf te onderscheiden in je toekomstige carrière. Je krijgt de kans om:

  • Praktijkervaring op te doen die direct relevant is voor je studie
  • Je netwerk uit te breiden binnen de medische gemeenschap
  • Een verschil te maken in het leven van patiënten door hen te helpen met hun medicatiebeheer

Hoe werkt het?

Wij hebben meerdere projecten in de regio Rotterdam, en we zoeken geneeskundestudenten die 16 dagen per maand beschikbaar zijn. Dit is dus een perfect project voor de zomer of een andere periode waarin je wat extra tijd hebt.

Interesse?

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je vrijblijvend aan bij HuisartsenHulp en bekijk onze openstaande vacatures. 

Blijf op de hoogte van onze website en social media voor meer informatie over dit en andere geweldige mogelijkheden. Tot snel bij HuisartsenHulp!