Ervaring uit de praktijk – Ilse

Vandaag delen we het verhaal van een medisch student Ilse die haar studie combineert met werkervaring op de huisartsenpost (HAP) via HuisartsenHulp. We bespreken haar ervaringen, uitdagingen, en toekomstplannen. Lees verder om te ontdekken hoe zij deze balans weet te vinden en welke tips ze heeft voor andere studenten.

Een blik op het leven als student en werkend op de Huisartsenpost

Samenwerking met HuisartsenHulp
Onze kandidaat Ilse deelt enthousiast haar positieve ervaringen met HuisartsenHulp. “Ik vond de samenwerking echt heel goed! Ik had vooral contact met Lenny en ze heeft me echt heel snel en goed geholpen om aan een baantje te komen. Ze reageerde ook altijd snel op mailtjes, dus ik voelde me altijd heel erg goed geholpen!”

Vanaf het moment van aanmelden tot het verkrijgen van een baan, heeft ze zich altijd ondersteund gevoeld. Het snelle en efficiënte contact zorgde ervoor dat ze snel aan de slag kon, wat een enorme plus was voor haar drukke schema.

Uitdagingen bij het combineren van coschappen en werk
Het combineren van coschappen met werk op de huisartsenpost brengt zeker uitdagingen met zich mee. “De grootste uitdaging die ik ervaar is dat ik niet genoeg tijd over hou voor sociale dingen en dat ik te weinig rustmomenten pak. Doordeweeks kan ik niet werken vanwege coschappen en ik moet iedere week 7 uur werken, dus dat betekent dat ik elk weekend een shift op de HAP moet werken. Daarbij heb ik ook nog een uur reistijd van deur tot deur, dus in totaal ben ik mijn halve weekend eigenlijk al kwijt aan werken. Ik vind het hierdoor soms lastig om genoeg tijd over te houden voor andere zaken en merk dat ik in mijn vakanties altijd heel erg moet bijkomen.”

Werkervaring die bijdraagt aan de toekomst
Ondanks de uitdagingen ziet ze duidelijk de voordelen van haar werkervaring op de HAP. “Ik denk dat het werk op de HAP mij zeker helpt bij mijn toekomst als dokter. Aan de telefoon leer ik met allerlei verschillende soorten mensen om te gaan, ik leer van alle overlegjes met de huisartsen en andere specialisten/MKA/paramedici en ik leer acute situaties in te schatten en de juiste vervolgstappen te zetten. Ik denk ook dat ik door mijn werk op de HAP nog meer sociaal vaardig word in communicatie met patiënten.”

Tips voor andere studenten
Voor studenten die overwegen een bijbaan te combineren met hun studie, heeft ze waardevolle tips: “Ik denk dat het vooral een kwestie is van plannen en goed je eigen grenzen aangeven. Daarnaast is het ook belangrijk om prioriteiten te stellen. Ik vind mijn gezondheid erg belangrijk (zowel mentaal als fysiek), maar ook mijn sociale kringen onderhouden en natuurlijk mijn studie. Werk komt wat mij betreft daarna pas. Ik probeer altijd op tijd vrije dagen aan te vragen bij mijn werk als ik weet dat er een drukke periode aankomt of als ik iets anders belangrijks te doen heb.”

Aanbeveling voor HuisartsenHulp
Zou ze de diensten van HuisartsenHulp aanraden aan andere studenten? “Absoluut! Ik vind het werk op de HAP heel erg leuk, het is afwisselend, geen enkel gesprek is hetzelfde en het is echt leerzaam. Daarnaast heb ik heel veel leuke collega’s, wat werken ook gezellig maakt. Ik vind het ook fijn dat het team van de HAP uit veel studenten bestaat, waardoor ik altijd wel iemand kan vinden om een dienst te ruilen of over te laten nemen als werk me last-minute toch niet uitkomt.”

Toekomstplannen
Wat de toekomst betreft, blijft het voor haar een open vraag. “Ik vind vragen over mijn toekomst altijd erg lastig, omdat ik nog niet zo goed weet wat ik wil. Aan de ene kant heb ik mijn pijlen gericht op de Kindergeneeskunde en zou ik het heel erg leuk vinden om me in dat specialisme te kunnen ontwikkelen. Aan de andere kant lijkt de Huisartsgeneeskunde me ook heel erg interessant en zie ik mezelf daar ook nog wel in specialiseren. Ik vind het werken op de huisartsenpost in ieder geval heel erg leuk, dus voorlopig blijf ik dit zeker nog doen!”

Wat haar uiteindelijke keuze ook mag zijn, haar ervaringen op de huisartsenpost zullen haar zeker helpen om een weloverwogen beslissing te maken.

Ilse’s verhaal laat zien hoe waardevol werkervaring tijdens de studie kan zijn, ondanks de uitdagingen. Met een goede planning, duidelijke prioriteiten en de ondersteuning van een organisatie als HuisartsenHulp, is het mogelijk om succesvol te balanceren tussen studie en werk. 

Werken als Medicatie Reviewer

Bij HuisartsenHulp zijn we altijd op zoek naar nieuwe en interessante projecten die waardevolle ervaringen bieden aan onze kandidaten. We zijn dan ook blij om een spannende nieuwe vacature aan te kondigen, speciaal voor geneeskundestudenten: Medicatiereviews!

Bekijk hier