Vacatures voor praktijkondersteuners

HuisartsenHulp biedt tijdelijk en vast werk voor POH-S bij huisartspraktijken en gezondheidscentra. Wij opereren landelijk dus er is altijd werk bij jou in de buurt! Ook als je maar voor één dag beschikbaar bent, of voor een bepaalde periode, kun jij je geheel vrijblijvend inschrijven. Je zit nergens aan vast en bepaalt zelf of je reageert op onze vacatures. Zelfs als je nog studeert dan kan je bij ons terecht.

Wij zijn altijd op zoek naar:

  • Gediplomeerde POH-S of zorgprofessionals die al werkervaring hebben als POH-S.
  • Zorgprofessionals die binnenkort starten of zijn gestart met de opleiding tot POH-S.
Werk vinden via de website en app

Snel reageren op werk via onze website & app

Via onze website en onze app kan je direct het aanbod van werk inzien en hierop reageren. Daarnaast ontvang je per e-mail, sms of pushberichtjes updates over interessante vacatures. Na het reageren op een vacature ontvang je zo snel mogelijk bericht of je wordt ingezet.

Werken als praktijkondersteuner of verpleegkundige

Bij HuisartsenHulp ben je aan het juiste adres voor tijdelijke en vaste posities als POH-S bij huisartsenpraktijken en gezondheidscentra. De functie van praktijkondersteuner wordt vaak verward met die van doktersassistent. Die laatste fungeert als het eerste aanspreekpunt voor patiënten en draagt ook zorg voor een groot deel van de administratie. 

Als praktijkondersteuner bestaan jouw verantwoordelijkheden voor een groot deel uit zorgtaken. Je neemt taken van de huisarts over en in de meeste gevallen zijn je patiënten ouderen en/of personen met chronische klachten. Je vervult als praktijkondersteuner een ondersteunende rol voor de huisarts, die altijd eindverantwoordelijk blijft voor de totale patiëntenzorg.

Niet alleen met doktersassistenten, maar ook met verpleegkundigen word je als praktijkondersteuner vaak vergeleken. Toch bestaan ook tussen deze twee beroepen duidelijke verschillen. Praktijkverpleegkundigen houden zich vooral met ouderenzorg bezig. Als praktijkondersteuner lijken je taken echter veel meer op die van de huisarts. Overigens zijn er twee soorten praktijkondersteuners te onderscheiden: de praktijkondersteuner somatiek (POH-S) en de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).

Als POH-S krijg je veelvuldig te maken met patiënten met hart- en vaatziekten, diabetes, astma en andere chronische aandoeningen. Je vormt hun vaste aanspreekpunt en monitort het verloop van hun gezondheid nauwlettend.

Inzet via HuisartsenHulp

Als je via HuisartsenHulp wordt ingezet dan krijg je een uitzendcontract voor de uren die je gaat werken en wordt je door ons CAO conform ingeschaald. Als je solliciteert voor een vaste vacature dan zal je in de meeste gevallen eerst drie maanden op uitzendbasis werken en vervolgens kan de praktijk besluiten om jou direct in dienst te nemen.

Wanneer je als zelfstandig ondernemer gewend bent om te werken dan is dat ook mogelijk.

 

De voordelen van HuisartsenHulp

Voor werkzoekenden

> Inschrijving is geheel vrijblijvend en kosteloos.

> Groot aanbod van tijdelijke en vaste vacatures.

> Aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaarden.

> Snel reageren op werk via de app of de website.

> Persoonlijke service en contact.

Openstaande vaste vacatures

In het overzicht hieronder vind je een overzicht van de meest recente openstaande vacatures voor praktijkondersteuners. Ons aanbod verandert continue, schrijf je daarom in en blijf altijd op de hoogte van de laatste vacatures in jouw buurt. Wanneer je als zelfstandig ondernemer gewend bent om te werken dan is dat ook mogelijk.

 

Veel gestelde vragen over werken als praktijkondersteuner

Als praktijkondersteuner somatiek (POH-S) zul je je niet gauw vervelen. Net als een basisarts of een specialist krijg je dagelijks te maken met een groot aantal patiënten. Iedere patiënt heeft zijn eigen klachten en medisch verleden. Taken die je als praktijkondersteuner onder andere uitvoert, zijn:

  • Het uitvoeren van een intake om medische klachten nauwkeurig in kaart te brengen.
  • Lichamelijke onderzoeken en medische behandelingen verrichten.
  • Advies verstrekken over gezond leven. Je adviseert onder andere over een gezond eetpatroon en bewegen.
  • Samen met patiënten een plan van aanpak opstellen.
  • Overleg met de huisarts of andere specialisten over de situatie van de patiënt.
  • Doorverwijzen naar andere zorgverleners wanneer dit nodig blijkt.

Uit een uitgebreid takenpakket zoals hierboven vloeit ook een groot aantal benodigde competenties voort. Natuurlijk beschik je als praktijkondersteuner in de eerste plaats over het hbo-diploma Praktijkondersteuner Somatiek. Met behulp van de nodige kennis weet je juist te handelen bij chronische aandoeningen. Net zo belangrijk is het tonen van empathie. Patiënten gaan mogelijk gebukt onder hun klachten. Als praktijkondersteuner moet je je in hun positie kunnen verplaatsen en meedenken over een mogelijke aanpak. Daarvoor zijn ook sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden nodig. Tot slot moet je je werkzaamheden als praktijkondersteuner goed kunnen plannen en organiseren. Ieder dossier dient tot in de puntjes in orde te zijn.

Het is niet voor iedere werkplek noodzakelijk om je opleiding tot Praktijkondersteuner Somatiek al te hebben afgerond. Bij HuisartsenHulp zijn we behalve gediplomeerde professionals ook altijd op zoek naar professionals die nog bezig zijn met hun opleiding of hiermee zelfs nog moeten starten. Ambitie en leergierigheid zijn net zo belangrijk. Niet voor niets weten we regelmatig ook een geneeskundestudent te plaatsen op een positie als praktijkondersteuner.