Vind doktersassistenten

In een huisartsenpraktijk staat voor de meeste patiënten de huisarts centraal, maar rondom hem of haar is hoogwaardige medische ondersteuning nodig. Competente doktersassistenten mogen daarom niet aan uw praktijk onderbreken. Bij HuisartsenHulp weten we hoe belangrijk het is om over gekwalificeerd en bekwaam personeel te beschikken. 

Is uw eigen doktersassistent tijdelijk uitgevallen? Bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap? Of lukt het u na de beëindiging van een dienstverband niet om een passende opvolger te vinden? HuisartsenHulp ondersteunt graag. Wij zijn hét adres voor passende tijdelijke vervanging, maar helpen ook bij de werving en selectie van vaste doktersassistenten. Na uw aanvraag gaan wij direct voor u op zoek en luisteren daarbij vooral naar uw wensen en behoeften.

Wij zijn dagelijks bereikbaar, ook ’s avonds en in het weekend, en vinden meestal al binnen 24 uur een geschikte kandidaat.

Gediplomeerde doktersassistentes en doktersassistentes in opleiding

Wij hebben een landelijk bestand van gediplomeerde doktersassistenten en doktersassistenten in opleiding die op zoek zijn naar extra werk. Dit kunnen bijvoorbeeld assistenten zijn die al aan het werk zijn bij een praktijk en op hun vrije dagen graag andere praktijken helpen of doktersassistenten die net klaar zijn met hun opleiding en op zoek zijn naar invalwerk om meer ervaring op te doen. Wij zijn continu op zoek naar doktersassistenten die invalwerk willen doen en de kans is groot dat we voor uw invalopdracht een assistent kunnen vinden.

Goede ervaringen met geneeskundestudenten en basisartsen

Naast gediplomeerde doktersassistenten werkt HuisartsenHulp veel met geneeskundestudenten en basisartsen. Wij hebben zeer goede ervaringen met de inzet van geneeskundestudenten. Ze leren snel, zijn enthousiast, leergierig en zeer betrouwbaar. Daarnaast is de inzet van geneeskundestudenten goedkoper dan gediplomeerde doktersassistenten. Wij zetten daarnaast regelmatig ouderejaars geneeskundestudenten en basisartsen in als junior triagist bij huisartsenposten.

We beschikken over een landelijke pool van enthousiaste geneeskundestudenten. Wij bieden geneeskundestudenten een korte cursus ‘Triage in de Dagpraktijk’ aan waarbij zij de basis van de NHG triage wordt bijgebracht en bieden iedereen die via ons aan de slag gaat onze zelf ontwikkelde E-learning ‘Passende zorg’ aan, waarbij de communicatie met de patiënt verder wordt verbeterd.

Kandidaten die nog geen of minder ervaring hebben kunnen op onze kosten worden ingewerkt bij u in de praktijk. Tot slot ontvangen zij van ons een informatie syllabus over het werken als doktersassistent en het HIS waar uw praktijk mee werkt. Ervaring leert dat het inwerken vaak slechts één dagdeel in beslag neemt. Mocht het inwerken toch langer nodig zijn, dan is dit uiteraard bespreekbaar.

Waarom kiezen voor een doktersassistente in opleiding?

Soms kan men ietwat terughoudend zijn in het aannemen van medisch personeel dat zijn scholing nog niet heeft afgemaakt of nog geen specialistische vervolgopleiding is begonnen. Net als een geneeskunde student triagist kunnen ook doktersassistenten in opleiding echter van grote toegevoegde waarde zijn. Heeft u een doktersassistente vacature openstaan en kiest u voor een professional in opleiding?

Doktersassistenten in opleiding gaan vaak vol enthousiasme aan de slag op hun nieuwe werkplek. Ze integreren over het algemeen makkelijk en weten met hun energie bij te dragen aan een positieve en efficiënte werkomgeving. Bovendien is een specialist in opleiding op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op medisch vlak. Ook dat is bevorderlijk voor uw huisartsenpraktijk.

Korte opdrachten of een langdurig dienstverband

Of u nu op zoek bent naar een doktersassistent voor een beperkte periode of voor één of meer doktersassistente vacatures vast personeel zoekt: bij HuisartsenHulp bent u aan het juiste adres voor oplossingen op maat. Ook wanneer het om oplossingen op zeer korte termijn gaat, weten wij gekwalificeerde zelfstandige kandidaten te vinden waarmee u uw team tijdelijk kunt versterken. Bent u op zoek naar een doktersassistent, praktijkondersteuner of waarnemend huisarts voor een langere periode? Dan zetten we ons in voor het vinden van kandidaten die bij de cultuur van uw huisartsenpraktijk passen. 

Tarieven

De tarieven voor een inval doktersassistent variëren tussen de €25,- & €45,- per uur (excl. 21% btw en reiskosten), afhankelijk van de ervaring van onze kandidaat. U betaalt geen andere kosten dan het afgesproken uurtarief. In het geval wij een geschikte vaste medewerker voor uw praktijk vinden vragen wij dat deze minimaal 1040 uur op uitzendbasis voor uw praktijk werkt. Indien u na deze 1040 uur de doktersassistent een dienstverband wil aanbieden vragen wij eenmalige overname fee van €1000,- (excl. 21% btw). Eventueel is een directe overname ook mogelijk. Neem contact op met ons voor een aanbod.

U kunt uw aanvraag direct via de website regelen of persoonlijk contact met ons opnemen. Ons team van vaste planners staat altijd voor u klaar.

Voordelen van doktersassistenten werven via HuisartsenHulp

Bij HuisartsenHulp weten we wat u in uw huisartsenpraktijk nodig hebt. Bovendien zijn we op de hoogte van alle taken en verantwoordelijkheden van een doktersassistent. Zo weten we wat er nodig is om doktersassistente vacatures succesvol te koppelen aan de meest geschikte professional. Daarbij vinken we niet zomaar diploma’s en vaardigheden af, maar kijken we ook echt of er een match tussen de kandidaat en u als potentiële opdrachtgever bestaat. HuisartsenHulp beschikt over een uitgebreid netwerk aan gekwalificeerde medisch professionals, waaronder tal van doktersassistenten en doktersassistenten in opleiding. Wij helpen u om een kandidaat te vinden die bij uw praktijk past. 

Veelgestelde vragen over de werving van doktersassistenten

Bij HuisartsenHulp hanteren we een zorgvuldig selectieproces voor inval doktersassistenten. We matchen de behoeften van uw praktijk met de kwalificaties en ervaring van onze beschikbare kandidaten. We overwegen hierbij zowel harde criteria, zoals diploma’s en ervaring, als zachte criteria, zoals persoonlijkheid en werkhouding. Hiermee zorgen wij voor een passende vervanging die naadloos integreert met uw team.

Absoluut, u kunt bij HuisartsenHulp voorkeuren uitspreken voor de ervaringsgraad van de studenten, inclusief hun leerjaar. Wij helpen u met een selectie aan studenten die niet alleen enthousiast en leergierig zijn, maar ook het niveau van kennis en ervaring hebben die u zoekt voor uw praktijk.

Kiezen voor een student geneeskunde biedt u een kosteneffectieve oplossing, vooral wanneer u op zoek bent naar tijdelijke ondersteuning of extra handen in drukke periodes. Studenten brengen frisse kennis vanuit hun opleiding mee en zijn gemotiveerd om praktijkervaring op te doen. Studenten zijn ideaal voor praktijken die een dynamische en leergierige sfeer willen bevorderen.

De werkdruk voor huisartsen wordt alsmaar hoger. Dat maakt het des te belangrijker dat u kunt vertrouwen op uw doktersassistent, aan wie u steeds meer taken overgeeft. Bovendien helpt een doktersassistente u met het omgaan met de veranderende zorgvraag van uw patiënten. Van een professional als deze mag u verwachten dat deze uiteraard ruime medische kennis heeft. Daarnaast selecteren we streng op communicatieve en organisatorische vaardigheden, empathisch vermogen en flexibiliteit.